BIOGRAFIE

   

Ik ben geboren op 22 april 1988 in Amsterdam. Na mijn middelbare school heb ik 2 jaar Cultureel Erfgoed gestudeerd. Ik specialiseerde me in het ontwerpen van tentoonstellingen, maar merkte in de loop der tijd dat ik meer geïnteresseerd was in het maken van nieuwe dingen, dan in het exposeren van bestaand werk.

In 2009 ben ik begonnen aan de scenografie opleiding op de Theaterschool in Amsterdam. In mijn derde jaar heb ik stage gelopen bij kostuumontwerper Carly Everaert en decor- en kostuumontwerper Sasha Zwiers.
In 2013 ben ik afgestudeerd. Sindsdien ben ik werkzaam als decor- en kostuumontwerper bij verschillende producties. Zoals Echt/Nep (BonteHond), Gruwel (Gienke Deuten bij Feikes Huis), Onderstebodem (Toneelmakerij), Freddie en de worstenkoning (Gnaffel), HAKKETAK (Sylvie Huysman) etc.

Met Liesje Knobel maakte ik een aantal eigen producties en installaties. Verder werk ik veel samen met danscollectief MAN || CO voor hun producties op locatie. In mijn werk zoek ik naar een krachtig en schijnbaar eenvoudig ontwerp, het liefst met humor. Ik houd ervan om met mijn handen te werken en vind de materialiteit van een ontwerp erg belangrijk. Met mijn ontwerp probeer ik context te geven aan de voorstelling en de essentie van het stuk te pakken.

CV

Sanne Lips